سرفیس پرو 4 تا حد ممکن نازک و با قطر حدود 9 میلیمتر طراحی شده است. با توجه به قدرت پردازش و کارایی بالای آن شما همزمان یک لپتاپ و یک تبلت همهکاره در اختیار خواهید داشت. سرفیس پرو 4 امکان استفاده از تمامی نرمافزارهای مهندسی و طراحی نظیر آفیس، اتوکد، فتوشاپ و هر برنامهای که روی ویندوز اجرا میشود را در هر مکانی به شما میدهد. مهمترین تفاوت سرفیس پرو مایکروسافت با دیگر تبلتهای موجود در بازار، داشتن همین سیستم عامل ویندوز 10 پرو به صورت پیش فرض است. قلم سرفیس که به همراه این تبلت ویندوزی فروخته میشود قابلیتهای خوبی برای طراحی و کار کردن دقیق با صفحه نمایش لمسی این دستگاه دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
جنس بدنه سرفیس از آلیاژ منیزیم و بسیار با کیفیت است. بدنه در مقابل خط و خش مقاومت خوبی دارد ولی همواره استفاده از برچسبهای محافظ موجود در بازار برای محافظت از بدنه توصیه میشود. سایز و وزن سرفیس پرو 4 نسبت به نسل قبلی 5 میلیمتر نازکتر و 35 گرم سبکتر شده است. کلیدهای کم و زیاد صدا هم کمی جابهجا شده و در کنار کلید پاور قرار گرفته است که شاید کمی زمان ببرد تا به آن عادت کنید.
سایز صفحه نمایش در حالی به 12.3 اینچ افزایش پیدا کرده است که اندازه کلی یکسان مانده، از میزان حاشیه سیاه LCD کاسته شده و همین طور کلید لمسی ویندوز که از اهمیت چندانی برخوردار نبود حذف شده است. رزولوشن تصویر هم 60 درصد بالاتر رفته و تراکم پیکسل به 267 در اینچ رسیده است. در کل صفحه نمایش سرفیس پرو 4 تصویری بسیار با کیفیت با رنگهای طبیعی دارد. ضمن آنکه نمایشگر آن در مقابل انعکاس نور عملکرد بسیار مطلوبی دارد.
پردازنده به نسل ششم اینتل و کارت گرافیک به نسل پنجم ارتقا پیدا کردهاند که دارای 30 درصد عملکرد بهتری نسبت به نسل قبل هستند. کارت گرافیک ساخت شرکت اینتل و آنبرد میباشد. در مورد رم، سرفیس پرو 4 تا 16 گیگابایت را پشتیبانی میکند و همچنین امکان انتخاب هارد SSD تا 1 ترابایت افزایش پیدا کرده است. خبر خوب دیگر هم این است که مدل پایه دارای ظرفیت 128 گیگابایتی به جای 64 گیگابایت است. البته حافظه سرفیس توسط تعمیرکار حرفهای قابل ارتقا است، ولی کمتر کسی دست به این کار میزند.
از دیگر تغییرات در سرفیس پرو 4 میتوان به دوربین 8 مگابایتی پشت سرفیس با توانایی فیلمبرداری 1080p یا فول اچ دی اشاره کرد. در حالی که پورتهای دستگاه هیچ تغییری نکرده و دارای پورتهای USB3، Mini-Display Port، جک هدفون و اسلات micro SD است. مایکروسافت پردازنده m3 اینتل را جایگزین i3 در مدل ارزان سرفیس پرو 4 کرده است که این تغییر سبب شده است تا این مدل کمی سبکتر شود و دیگر نیازی به فن نداشته باشد. البته قدرت پردازش کمی افت کرده است که کاملاً طبیعی است.
کیبورد یا به اصطلاح مایکروسافت تایپ کاور سرفیس پرو 4 تغییرات خوبی داشته است که باعث شده تایپ کاور سرفیس به کیبورد لپتاپها بسیار نزدیکتر شود. فاصله کلیدها از هم بیشتر و به اصطلاح جزیرهای شده است. کلیدها به طور قابل توجهی نرمتر شدهاند که باعث میشود موقع تایپ کردن کمتر اشتباه کنید. ضمن اینکه 2 کلید پرینت اسکرین و شرتکات برای راست کلیک به تایپ کاور اضافه شده است. اندازه ترک پد هم 40 درصد افزایش پیدا کرده و جنس آن به شیشه تغییر یافته است. بدین ترتیب، ترک پد هم بهتر و هم نرمتر از قبل کار میکند. اضافه شدن نور پسزمینه کیبورد هم در موقع تاریکی کمک شایانی به کاربردیتر شدن این تایپ کاور کرده است. البته همان طور که میدانید کیبورد سرفیس را باید به صورت جداگانه تهیه کنید و همراه دستگاه نیست.
در جعبه سرفیس پرو 4 مانند قبل به جز شارژر قلم نیز وجود دارد. این قلم به تنهایی حدود 60 دلار قیمت دارد و به 1024 درجه از سطح فشار حساسیت دارد که میتوان گفت در مقایسه با قلم قبلی 4 برابر حساستر شده است. در این قلم فقط از یک باطری AAA استفاده شده است. در قلم قبلی 2 عدد باطری ساعتی هم در قسمت انتهایی وجود داشت که به سختی در بازار پیدا میشد. قلم جدید قابلیت خوب دیگری هم دارد و آن این است که شما میتوانید بسته نوک قلم سرفیس را جداگانه تهیه کنید تا مدل نوشتار قلم همانند مداد به 2H ،H ،B یا HB تغییر کند. نحوه اتصال قلم به دستگاه هم به صورت مگنت شده و دیگر از جای نگه دارنده قلم که به تایپ کاور وصل بود خبری نیست.
یکی از مهمترین دلایل انتخاب سرفیس در میان تنوع موجود در بازار سیستم عامل آن یعنی ویندوز 10 پرو است، چرا که هیچ سیستم عامل دیگری که هم اکنون روی تبلتها وجود دارد کارایی ویندوز را دارا نیست، در واقع سرفیس برای حرفهای بودن طراحی شده است. البته ویندوزی که دستگاه با آن عرضه میشود خالی از اشکال نیست و ممکن است در ابتدا با هنگ کردن یا درست کار نکردن ویندوز مواجه شوید که اصلاً چیز مهمی نیست و کافی است که اجازه دهید دستگاه خودش را آپدیت کند که به تخصص خاصی هم نیازی ندارد. مطمئن باشید مشکل برطرف خواهد شد. از طرف دیگر ویندوز سرفیس کاملاً بهینه سازی شده و سازگار با این تبلت است به طوری که با جدا کردن کیبورد حالت سرفیس به تبلت مد تغییر میکند تا کار کردن با صفحه لمسی دستگاه آسانتر شود.
طول عمر باتری نقش مهمی در دستگاههای قابل حمل و تبلتها دارد. مایکروسافت ادعا کرده بود با سرفیس پرو 3 میتوان 9 ساعت وبگردی کرد ولی این مقدار در سرفیس پرو 4 به 9 ساعت فیلم دیدن افزایش پیدا کرده است. یعنی ما باید توقع 2 برابر شدن طول عمر باتری را داشته باشیم. در تستها سرفیس پرو 4 حدود 5 ساعت با استفاده معمول باتری نگه میدارد که میزان قابل قبولی است.
اگر بخواهیم به یک جمعبندی بین خرید سرفیس پرو 4 و سرفیس پرو جدید که امسال یعنی 2017 معرفی شد برسیم، سرفیس پرو 4 یک دستگاه کامل و بی نقص است و با توجه به آنکه در جعبه این مدل قلم نیز عرضه میشود شاید یک انتخاب اقتصادی و معقول باشد. البته قلم داخل جعبه پرو 4 به هیچ عنوان با قلم جدید معرفی شده قابل قیاس نیست ولی برای کارهای روزمره و نه طراحی کاربردی است. در واقع با خرید سرفیس پرو 4 چیز زیادی را از دست نخواهید داد ولی بی شک سرفیس پرو جدید دستگاه بروزتر و با قابلیتهای بهتری است. در نتیجه اگر بودجه کافی برای خرید سرفیس پرو 2017 را دارید انتخاب بهتر و درستتر همیشه دستگاه روز یعنی سرفیس پرو جدید است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.