1. خانه
  2. /
  3. سرفیس 3
  4. /
  5. سرفیس 3 | Quad-Core/4GB/128GB SSD
سرفیس 3

سرفیس 3 | Quad-Core/4GB/128GB SSD

اشتراک گذاری :

شرکت مایکروسافت با معرفی سرفیس 3، در واقع، میانه بازار را هدف قرار داده است، یعنی افرادی که در پی دستگاه‌های به اصطلاح High-End نیستند و می‌خواهند نیاز‌های روزمره خود را به کمک یک دستگاه ویندوزی قابل حمل، سبک و ارزان‌قیمت برطرف سازند.
در مقایسه با سرفیس پرو، این دستگاه سایز کوچک‌تر و وزن کمتری دارد. صفحه نمایش این دستگاه 10.8 اینچ و رزولوشن آن 1920 در 1280 با تراکم 214 پیکسل در اینچ است. با آن‌که تراکم پیکسل در آن کمتر از سرفیس پرو است، اما با توجه به کوچکتر شدن صفحه نمایش کیفیت تصویر افت چندانی نکرده است. نسبت تصویر هم همان 3 به 2 است. در دو طرف این نمایشگر اسپیکرهای دستگاه قرار دارد که صدا را به صورت استریو پخش می‌کند. سرفیس 3 به عنوان سبک‌ترین سرفیس 620 گرم وزن دارد؛ یعنی 150 گرم از سرفیس پرو سبک‌تر است و ضخامت آن هم همان 9 میلیمتر است.
جنس بدنه این دستگاه آلیاژ منیزیم و رنگ آن نقره‌ای است، اما پایة نگه‌دارنده سرفیس 3 همانند سرفیس پرو نیست و فقط در 3 حالت مختلف تنظیم می‌شود. پورت‌ها هم همانند سرفیس پرو USB3، Mini-Display Port، جک هدفون و اسلات micro SD هستند و تنها تفاوت مربوط به پورت شارژ می‌باشد که در آن به جای پورت سرفیس کانکت از پورت استاندارد و معروف میکرو USB استفاده شده است. بنابراین این دستگاه با بیشتر شارژها قابل شارژ است و به مشکل شارژ بر نخواهید خورد. البته بهتر است دقت کنید که شارژر استاندارد سرفیس 3 برخلاف اکثر شارژرها که 5 یا 10 وات هستند، 13 وات است، که این موضوع باعث سریع‌تر شارژ شدن این دستگاه هم شده است.
سرفیس 3 دارای یک دوربین 3.5 مگاپیکسلی در قسمت جلو برای گرفتن سلفی و یا تماس ویدئویی است، اما دوربین اصلی که در قسمت پشت دستگاه قرار دارد 8 مگاپیکسل و فراتر از انتظار برای سرفیس مایکروسافت در این کلاس است. با این دوربین با کیفیت فول HD یا 1080p می‌توانید فیلم‌برداری کنید. ضمن اینکه قابلیت اتوفوکوس هم دارد.
در این دستگاه از پردازنده چهار هسته‌ای اتم ایکس اینتل Z8700 با فرکانس 1.6 تا 2.4 استفاده شده است. کارت گرافیک آن هم ساخت شرکت اینتل است. به لحاظ میزان رم و ظرفیت، این دستگاه دارای رم 2 و حافظه 64 گیگابایتی و یا رم 4 و حافظه 128 گیگابایتی است. مهم‌ترین برتری سرفیس 3 نسبت به سایر سرفیس‌ها پشتیبانی از سیم کارت و اینترنت 4G است که در دیگر سرفیس‌ها خبری از این قابلیت نیست. البته قرار است سرفیس پرو 2017 مدل Lte با ساپورت سیم کارت به زودی به بازار عرضه شود. در هر صورت انتخاب مدل Lte برای شما 100 دلار هزینه بیشتر دارد.
اگر نگران قدرت پردازش سرفیس 3 هستید، بهتر است مدل گران‌تر آن را که دارای رم 4 گیگابایتی است خریداری کنید. به طور قطع هنگام استفاده از برنامه‌هایی نظیر فتوشاپ و یا حتی با بازکردن تب‌های زیاد در مرورگر کروم، حافظه 2 گیگابایتی شما را دچار مشکل خواهد کرد. ضمن اینکه مدل دارای حافظه 128 گیگابایتی با توجه به بنچ‌مارک‌های حافظه‌های SSD با ظرفیت بالاتر بهتر عمل می‌کند و از سرعت بیشتری برخوردار است. البته در کل سرفیس 3 دستگاه ضعیفی نیست که شما را مأیوس کند.
تست‌های انجام شده بر روی این دستگاه بیانگر آن است که برای انجام کارهای روزانه در حد انتظار عمل می‌کند و دستگاه ضعیفی نیست، حتی در کار کردن معمولی با برنامه‌هایی نظیر فتوشاپ هم ویندوز دستگاه دچار کندی نمی‌شود ولی اگر بخواهید عکس دارای حجم و کیفیت بالا را ویرایش کنید متوجه کندی آن خواهید شد. دمای دستگاه نیز با کار کردن مداوم به طور ملموسی بالا نمی‌رود.
برای خرید سرفیس 3 دقت کنید که در جعبه سرفیس 3 همانند دیگر محصولات این خانواده قلم سرفیس هم قرار ندارد و باید آن را جداگانه تهیه کنید؛ البته قلم سرفیسی که که با سرفیس پرو 4 معرفی شد و تا 1024 درجه از سطح فشار را تشخیص می‌دهد با این دستگاه کاملا سازگار است و می توانید قلم سرفیس پرو 4 را برای دستگاه خود تهیه کنید که قیمتی حدود 250 هزار تومان دارد.
تایپ کاور مخصوص سرفیس 3 فقط در رنگ مشکلی عرضه می‌شود و کاملاً شبیه کیبورد تایپ کاور قبلی است، دکمه‌ها نزدیک هم هستند و تاچ پد هم کمی کوچک است، ولی باید به این نکته نیز توجه کنید که چون طول سرفیس 3 از بقیه سرفیس پروها کمتر است طبیعتاً کیبورد هم با محدودیت‌هایی مواجه است.
برتری مهم سرفیس 3 نسبت به تبلت‌های هم‌قیمت خود، سیستم عامل آن یعنی ویندوز 10 پرو است؛ ویندوزی که همانند نسخه‌های موبایل یا RT و یا حتی جدیداً ویندوز 10S محدودیتی برای نصب برنامه روی آن نیست و تمامی برنامه‌های مورد نیازتان را می‌توانید روی ویندوز 64 گیگابایتی این دستگاه نصب و اجرا کنید.
طبق گفته مایکروسافت باتری سرفیس در حالت تماشا کردن ویدئو 3 تا 10 ساعت دوام میآورد؛ یعنی در مقایسه با سرفیس پرو 4 یک ساعت بیشتر که این به دلیل CPU کم‌مصرف و طبیعتاً صفحه نمایش کوچک‌تر این تبلت ویندوزی است. البته اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم برای استفاده روزمره باید حدود 4 تا 5 ساعت باتری نگه دارد که مقدار مناسبی است.
برای جمع‌بندی کلی در خصوص خرید این تبلت باید دو مورد را مشخص کنید: اول اینکه تبلت ویندوزی می‌خواهید یا اندرویدی؟ برای مثال ویندوز بازی‌های چندانی به نسبت اندروید ندارد. از طرف دیگر اگر نیاز به برنامه‌های مهندسی و طراحی دارید و یا می‌خواهید به‌راحتی اطلاعات خود را جابه‌جا کنید قطعاً ویندوز برای شما امکانات بیشتری را فراهم می‌کند. در مرحله بعد باید بودجه خود را در نظر بگیرید؛ با پرداخت حدود 2 میلیون تومان سرفیس 3 بهترین تبلت ویندوزی است که می‌توانید بخرید، ولی اگر بودجه‌تان اجازه نمی‌دهد سرفیس پرو 4 قطعاً برای شما انتخاب بهتری خواهد بود.

محصولات مرتبط

فهرست